ChristinsArt

VELED ÁLMODOM

Pesti Krisztina vagyok

Brandstylist – Grafikus – Kortárs festő – Nő – Anya

“Kérj, keress, kopogtass, és tiéd lesz az álom”
Price Pritchett

Az én történetem...

Nálam a festészet, a képzőművészetek iránti érdeklődés, majd később a szerelembe esés, valahol tíz egynéhány éves koromban kezdődött, amikor édesanyám polcáról leemeltem Dallos Sándor: A nap szerelmese című könyvét, Munkácsy Mihály regényes életrajzi kötetének első részét.
Imádtam, hogy a könyveken keresztül nem csak a festő műveit, hanem azok keletkezésének körülményeit is megismerhettem. Felnőve komoly gyűjteményt halmoztam fel az különböző antikváriumokból, begyűjöttem valamennyi regényt, amely a festők életrajzával foglalkozik.

És bár a szenvedély már akkor fellángolt, a ceruzán kívül, amellyel a középiskola padjaiban ülve lelkesen rajzoltam a különböző női alakokat és ruhaterveket, a festésre csak évekkel később jött a késztetés. Mind a tanulmányaim, mind a pályaválasztás a pénzügyek, a banki szféra felé sodortak. 20 eltöltött év a pénzügyi világban, majd a harmadik gyermekem születése volt az ébresztő.

Ekkorra már olyannyira mocorgott bennem az alkotási vágy, hogy némi hezitálás, majd elhatározás után lelkesen vetettem bele magamat egy új irány a grafikus szakma fortélyainak kitanulásába, majd két évvel később a saját vállalkozásom, a Christin’s Design elindításba.

A tanulás azóta is folytonos, szüntelen a késztetés. Hogy minek szólt a hezitálás? Nehéz volt választani a grafikai tervezés és a ruhatervezés között, ez utóbbi egyelőre listás marad, később meg ki tudja… 

Meggyőződéssel hiszem, hogy a harmónia, amit magunk körül teremtünk harmóniát hoz a lelkünkbe.
Ma az alkotásról szólnak a napjaim, amiért nem tudok elég hálás lenni. Digitális és hagyományos ceruzával, ecsettel, mikor mire van szüksége a megbízónak.
Amikor arculatokat tervezek a vállalkozások számára, a stratégia kidolgozásakor az lebeg a szemem előtt, hogy mi az, amivel adott célközönséghez úgy tudunk eljutni, hogy érzelmeket keltsünk.

Nem találtam fel a spanyol viaszt, de rengeteg tanulmányt, szakirodalmat elolvastam, amiket azután összegyúrtam 46 évnyi életúttal, megtapasztalásokkal, és beépítettem abba a brandépítési folyamatba, amelynek többek között a Johannes Itten féle évszakelmélet is része.

Számomra egyenértékű, hogy a munkám egy weboldalon, vagy levélpapíron köszön vissza, festményként az iroda, vagy a nappali falán, falra, vagy 3D panelekre festve egy mozgásstúdióban, vagy fejlesztő központban, a lényeg, az érzés ugyanaz.
Értéket teremteni, bevonni, érzelmileg elköteleződni.

Végezetül a hálaimám, amellyel minden napomat indítom, és amelyet fontosnak éreztem megosztani a “Nő útja” című kiállításom látogatóival is:

„Ó, mindenható teremtő,
Álljon most helyre az egyetemes harmónia.
Újítsd meg az egész lényemet harmóniában és szépségben.
A te egyetemes harmóniád ereje világosítson meg és védelmezzen engem.
Felajánlom Neked a bánatomat, gondjaimat és mindent, ami akadályoz engem.

Mostantól fogva legyen minden harmónia.
Legyen minden szépség.

Ó, világok teremtője, te vagy az én egyetlen társam,
Csak a te akaratod által járhatok,
És a te megszentelt utad által válok újjá és egésszé
Szépségben járva.

A szépséggel magam előtt követem az utat,
A szépséggel magam mögött követem az utat,
A szépséggel magam fölött követem az utat,
A szépséggel magam körül követem az utat,
Minden széppé vált megint,
Minden harmóniává vált megint,
Minden egyensúlyba került megint,
Minden tökéletes lett megint.”
(Diné’h reggeli imája – Navaho)